Amikor Fisher megtudja, mi is történt voltaképpen, bosszúból tönkre akarja tenni a neves rendezőt, ezért Bradey megöli őt. Kezdetben nem tudják, hogy Melissát egy háborodott rajongója (Daniel McDonald) rabolta el, akinek terve, hogy végül közösen távozzanak a másvilágra, ezért Columbónak és társainak igyekezniük kell, hogy mihamarabb megtalálják a lányt…, Egy Las Vegas-i bukméker halállal fenyegeti a szerencsejáték-függő, könnyelmű aranyifjút, Harold McCaint (Greg Evigan), aki már egy vagyonnal tartozik neki, rosszul sikerült fogadásai miatt. Ruth (Joyce Van Patten) és Edward Lytton (Tim O'Connor) egész életükben közösen igazgatták a családi múzeumot, de mostanában nem megy túl jól az üzlet. A sokkos állapotban levő férfi azonnal felhívja barátját, Mark Halperint (Richard Kiley), aki a körzeti rendőrkapitány helyettese, s így Columbo feljebbvalója. Nem hord magánál fegyvert, mivel köztudottan utálja azt. A jól szituált Nelson Brenner (Patrick McGoohan) környezete szemében egy tehetséges reklámtanácsadó, ám van egy másik élete is, amiben mint álcázott kém tevékenykedik hazája szolgálatában. Columbo az ügyet gyakran úgy oldja meg, hogy felfigyel az ellentmondásokra a gyanúsított történetében, ezeknek utánajár, apró bizonyítékokat gyűjt, a gyanúsítottat addig faggatja ezekkel a nem perdöntő apróságokkal, amíg az a folyamatos kérdezősködés miatt ideges lesz, zavarba jön, belekeveredik a hazugságokba, és akaratlanul újabb bizonyítékot tár fel. Wesley Coremant (James Read), a rengeteg adósságot felhalmozó, link fogorvost megfenyegeti az apósa (Paul Burke), hogy kiteszi a szűrét a jól menő fogorvosi vállalkozásából, ezért Coreman úgy intézi, hogy a felesége szeretője, a híres színész Adam Evans (Marshall R. Teague), aki pont aznap hivatalos hozzá vizsgálatra, meghaljon a felesége szívgyógyszerének túladagolásában, amikor azok együtt vannak. Gabriel be szeretné mutatni szerzeményeit, ám ezúttal a saját neve alatt, s Crawford tudja, ezzel a lépéssel a fiú idővel az ő legnagyobb szakmai riválisává válhatna, s talán még azt is elmondaná a sajtónak, hogy műveit a zeneszerző mint sajátjait vitte pódiumra. Ám Norris kezdi megelégelni alkalmazottja telhetetlen viselkedését, de még mielőtt feljelentené Keppelt, a doktor, egy szubliminális üzenet segítségével elteszi láb alól fellázadt főnökét, ráadásul a gyanút a néhai Norris feleségére (Louise Latham) tereli.

A nő dühös lesz, amiért testvére beleszól magánéletébe, s komoly, végleges döntésre szánja el magát: megöli Bryce-t, hogy az ne szabjon gátat a házasságának. Columbo többször megemlíti, hogy neki nincs szüksége fegyverre, még akkor sem, ha az élete van veszélyben, annak ellenére, hogy többször megpróbáltak végezni vele, hogy ne derüljön ki az igazság. Ezután az otthoni telefont is átállítja, hogy a segélyhívó a barátja lakásán csörögjön, ahol majd ő kártyázik, és fogadja a felesége segélyhívását, így odamehet és segíthet a halálra vált nőn Evans holttestének eltüntetésével, a nő pedig meg lesz győzödve arról, hogy az ő hibájából halt meg a férfi, mivel korábban már történt hasonló eset. see more. Szerintem elég lenne egy Columbo fórum, végülis sorozat. Kerüli a nyilvánosságot, csak néha-néha kerül a média középpontjába. A Columbo amerikai tévéfilmsorozat, amelyet Richard Levinson és William Link készített.

A ravasz pszichiáter elhatározza, végleg eltünteti az útból fenyegetőző vetélytársát…, Grace Wheeler Willis (Janet Leigh) egykor híres színész- és táncosnő volt, mostanában viszont már visszavonultan éli életét férje (Sam Jaffe) oldalán. The fifty third episode of Columbo was titled Murder in Malibu and was the sixth and final episode of the show's ninth season. Gyakran az áldozatok sem ártatlanok, sokszor előfordul, hogy zsarolni akarják, vagy egzisztenciálisan tönkre próbálják tenni későbbi gyilkosukat. Több esetben próbálják a bűntettet öngyilkosságnak beállítani. A sértett önérzetű asszony példás bosszút forral: néhány napra rá egy alibit biztosító rendezvényről elszökve, magát parókával elmaszkírozva ismeretlenül felcsípi mit sem sejtő csélcsap szeretőjét, aki hamar lépre megy, hogy a remélt együttlét előtt az asszony felfedje előtte kilétét és golyót röpítsen belé…. Leslie Nielsen, Little Richard, Ian McShane, Jamie Lee Curtis, Kim Cattrall, Janet Leigh. A nyomok egyértelműen az áldozat vőlegényéhez, a profi teniszjátékos Wayne Jenningshez (Andrew Stevens) vezetnek, és a hadnagy furfangos eszközökkel rá is veszi a férfit, hogy beismerje a gyilkosságot, ám az ügynek itt még koránt sincs vége, mivel Columbo arra a következtetésre jut, hogy amikor Jennings belelőtt Teresába, akkorra a lány már rég halott volt, így a férfi tulajdonképpen nem is követett el emberölést, ám ha ez valóban így volt, akkor mégis ki és miért ölte meg az írónőt? Erre a férfi úgy dönt, örökre elhallgattatja teherré vált kedvesét, mivel retteg a botránytól, s nem kevésbé befolyásos anyósától (Myrna Loy), aki a férfi által vezényelt szimfonikus zenekar igazgatóságának feje. Columbo ellenben felfedi az igazságot, amit Finch higgadtan tudomásul vesz, s ez ugyancsak nem ritka eset a sorozatban. A felesége vett egy személyi számítógépet, de a hadnagy „idegbajt kap tőle”.

Viszont akárhogy is próbálkozik, még a birtok átkutatásával sem sikerül értékelhető nyomra, vagy a nő tetemére bukkannia, amit sejtése szerint Brantley ott rejtett el. Amint elhagyja a házat, felhívja a rendőrséget rádiótelefonon, és bejelenti a gyilkosságot. Az 1991-es A gyilkosság ártalmas az egészségre epizódban Budd Clarke (Peter Haskell) nem bírja megemészteni, hogy egykori sikeres műsorvezetői helyét Wade Anders (George Hamilton) vette át. Az ilyen kettős gyilkosságok is nem egyszer fordulnak elő a sorozatban. Csakhogy Columbo, bár már minden adat Deschler bűnösségét támasztja alá, nem hisz a látszatnak, s tovább vizsgálódik az ügy valós körülményeinek felderítése érdekében. Mivel már a nyomozás elején összefüggésbe hozhatók az áldozattal, eleinte színleg még segítenek is neki a nyomozásban.
Egy rozoga 1959-es, Peugeot 403-as kabriót vezet, melyből állítása szerint csak három van az államban (Kalifornia). (A megkülönböztető fényt sem tudja, hogyan kell a kocsijára kirakni.) Halperin mindkét bűntényt megpróbálja rákenni, még hamis bizonyítékok gyártásától sem riad vissza. Zsenális angol humor amikor a dr-t elfelejti/nem mondja hozzá, majd amikor dr Keppl megöli a mozigépészt és nem sétál bele Columbo csapdájába.. 10bõl 9en simán a mozi irányába kanyarodtunk volna szerintem :) igazi párharcot vívnak. Divatos elmélet volt a hetvenes évek környékén, de nem mûködik. – Így add tovább! A kétségbeesett Janus, hogy védje saját és cége becsületét, végzetes elhatározásra jut: kiiktatja fenyegetést jelentő munkatársát. Ez a rész minden idõk legjobb Columbo része szerintem. Montoya megpróbálja megállítani a bikát, ám a bika közeledtére leblokkol, sokkot kap. A műsort az Egyesült Államokban 1971 és 1978 között rendszeresen, 1989 és 2003 között pedig hellyel-közzel sugározták. Gyakran félvállról veszik őt, esetleg gúnyosak is vele. Anya és lánya nem teketóriáznak, elteszik láb alól az erőszakos frátert, majd miután Columbo elkezd nyomozni az ügyben, a vonzó nő megpróbálja elcsábítani a hadnagyot, hogy elterelje figyelmét a nyomokról, amik a lányához vezetnék. Martin Sheen. Később már kifejezetten gorombán fogadják egyre kellemetlenebb látogatásait, majd az utolsó pillanatig tagadnak, bíznak tökéletesnek tűnő tervükben vagy sziklaszilárdnak hitt alibijükben, de – a profi bűnözőkkel szemben – a lebukás után vállalják a sorsukat. Teresa ugyanazon az éjszakán halt meg, mint amelyiken a televízió nyilvánossága előtt bejelentette, hogy feleségül megy Wayne-hez. A tettes leleplezése sem jár erőszakkal, Columbo a tettest észérvekkel, a logikai ellentmondások feltárásával ejti csapdába, bár néhány esetben megpróbálták őt is megölni. Columbo sikereivel nem törekszik hírnévre, sőt inkább a háttérben marad. Nyolc puzzle darabot kell tehát előkerítenie Columbónak, nyolc különböző embertől, a bankrablók hozzátartozóitól, ami közel sem egyszerű feladat, nem is beszélve arról, milyen hosszadalmas út vezet a rejtély megoldásáig. Azt állítja magáról, hogy profin tud televíziót hangolni, bár amikor egyszer megpróbálta, véletlenül kihúzta a csatornaváltót.

Amikor egyszer már az állása is veszélybe kerül, mert nem hajlandó a kötelező lőgyakorlaton részt venni, akkor is egy kollégáját kéri meg, hogy helyette vizsgázzon. A lóvá tett Columbo azonban azt is tudja, hogy a történetnek még nincs vége, és amikor másodszor tűnik el a nő, pontosan tudja mi történt… (az epizódban az általában szégyenlős Columbo tőle szokatlanul kokettál a csinos titkárnővel; '…teljesen szétszórt vagyok!' Columbo a katonai rendészetnél szolgált a koreai háborúban, ezután belépett a New York-i rendőrséghez, ahol a 12. körzetbe rendelték. – mondja az, mire Columbo válasza: 'Én szívesen összeszedném…' Ez a mondat az eredetiben nem is szerepel, a magyar szinkron tréfája). Creighton ezért úgy határoz, hogy megöli a nőt és a gyilkosságot a szeretője nyakába varrja…. Janet Margolin is still good-looking but fat, wearing a fringe and looking older than she was.